enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
28,9846
EURO
31,2142
ALTIN
1.864,65
BIST
7.913,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
12°C
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
13°C
Pazartesi Çok Bulutlu
11°C
Salı Çok Bulutlu
13°C
Çarşamba Çok Bulutlu
16°C

Ordu’da yetiştiriliyor! Talep patladı: Kilosu 40 TL’ye satılıyor

ORDU’nun yüksek rakımlı bölgelerinde yetişen ve yöresel bir ürün olan tirmit mantarları tezgahları süslerken, özellikle bu aylarda turşusunu yapmak isteyenler talebi arttırdı.

Ordu’da yetiştiriliyor! Talep patladı: Kilosu 40 TL’ye satılıyor
29.09.2021 15:59
0
A+
A-

Yüksek rakımlı bölgelerde ve bol yağış alan yerlerde yetişen tirmit, yaz aylarında Ordu’da sofraların vazgeçilmezi ürünleri arasında yerini alıyor. Ordu’nun yüksek kesimlerinde yağışların ardından oluşan ve hasat edilen mantarlar, cinsine göre 30 lira ile 40 lira arasında satışa sunuluyor.

Kavurması, turşusu, mıhlaması yapılarak tüketilen, kendine has kokusu ve lezzetiyle insanların oldukça ilgisini çeken tirmit, tezgahlarda tavuk, fındık ve dağ çeşitleriyle satışa sunuluyor. Satıcıların da yüzünü güldüren tavuk tirmitin kilogramı 40 TL’den satılırken, fındık tirmiti olarak satılan mantar çeşidi 30 ise liradan satılıyor.

“En çok kavurma olarak tüketiliyor”
Altınordu ilçesi Çarşamba Pazarı’nda tirmit satışı yapan Murat Armağan, yüksek kesimlerde zor şartlar altında toplanan tirmitin, insanlar tarafından oldukça fazla talep edildiğini söyledi. Özellikle bu aylarda insanların turşu yapmak için fazladan tirmit aldığını ve ifade eden Armağan, “Tirmitler bölgede en çok kavurma olarak tüketiliyor. İnsanlar şimdiden kilolarca alıp, turşusunu kuruyor ve dondurucularda muhafaza ediyor. Yazın daha çok gurbetçiler fazla talep gösteriyor. Şuanda tirmitte turşu zamanı talep fazla” dedi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.